Kladdkaka är en klar favorit hos mig; lätt att göra, otroligt gott och går att göra oändligt många varianter av.
En helt vanlig kladdkaka i all ära, men ibland är det kul att experimentera lite. Kladdkaka på vit choklad har jag gjort förut men nu ville jag göra något extra så jag toppade den med ett lager med tryffel gjord på geishachoklad och mörk choklad. Meningen var att det skulle bestått av endast geisha, som är min absoluta chokladfavorit, men jag råkade handla för lite och slängde i lite vanlig mörk choklad i stället. Serverades med grädde och syrliga hallon, galet gott!
Grundreceptet på den vita kladdkakan kommer från fantastiska Jennys matblogg, jag har bara ändrat lite genom att lägga till limejuice.
Ingredienser:
Kladdkaka:
200 g smör
250 g vit choklad
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk juice från lime
200 g geishachoklad
100 g mörk choklad
3/4 dl vispgrädde
Gör så här:
[…] Vit kladdkaka med geishatryffel […]