I morgon är det Alla hjärtans dag och på måndag är det Geléhallonens dag – så jag slog två flugor i en smäll och gjorde en efterrätt till kvällens mello som passar för firande av båda, pannacotta med geléhallon! Gillar du godissorten kommer du att gilla den här pannacottan.
Ingredienser:
2 st gelatinblad
1 st vaniljstång
150 gram geléhallon
5 dl grädde
2 dl mjölk
Geléhallon till garnering
Gör så här:
Blötlägg gelatinet enligt förpackningens instruktioner. Gör en skåra i vaniljstången.
Häll sen i geléhallonen, lite av grädden och vaniljstången i en kastrull och värm upp så att geléhallonen smälter helt. Slå på resten av grädden och mjölken. Värm på allt och rör noga, det får inte brännas eller börja koka.
När det blivit tillräckligt varm så fiska då upp vaniljstången, skrapa ur den och lägg ner fröna i pannacottasmeten. Rör sedan ner gelatinet och låt det lösas upp helt. Häll upp i glas och ställ de sen kallt i ett kylskåp.
Låt stelna under minst 3-4 timmar. Garnera med geléhallon och servera!
[…] 15 feb gelehallonens dag […]