Ja ni hör ju på namnet, mer passande kaka att äta på Alla hjärtans dag finns väl inte? En riktigt klassisk kaka. Att strö över hackad choklad gjorde det ännu mumsigare kan jag intyga, receptet hittade jag hos Elins bakficka.
Ingredienser:
5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
300 g smör
2 dl mjölk
200 g mjölkchoklad eller mörk choklad
Glasyr
2 dl vispgrädde
2 msk starkt kaffe
200 gram mörk choklad
2 dl kokosflingor eller strössel till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader.
Vispa ägg och strösocker pösigt och vitt.
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en annan skål.
Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och använd en slickepott för att vända ihop smeten.
Smält smöret och blanda det med mjölken. Rör ner det i smeten.
Klä en form som är ca 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
Hacka chokladen grovt och strö över smeten.
Grädda kakan i cirka 15-20 minuter. Den ska inte bli riktigt torr, prova med en sticka. Låt svalna
Under tiden kan du göra glasyren.
Koka upp grädden, häll i kaffet och rör i hackad choklad.
Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
Strö över strössel eller kokos och servera skuren i rutor.