Ett par vänner som jag lärde känna genom föräldragruppen när Sixten var bebis ska gifta sig nu i helgen (på min födelsedag, roligt sammanträffande) och jag har fått det ärofyllda uppdraget att baka två tårtor och tre sorters kakor. Så det kommer bli en del inlägg den här veckan.
Blivande bruden tål inte gluten så jag har fått testa mig fram med glutenfria mjölmixer. Här är den första sortens kakor, glutenfria chokladsnittar. En klassisk kaka som är mycket enkel att baka och väldigt god, svårt att bara ta en 😉 . Receptet hittade jag här.
Ingredienser (ca 30 st)
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk mörk sirap
3 dl fin mjölmix Semper (180 g)
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg (halva sparas till pensling)
Gör så här:
Mät upp smör, socker, sirap, mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en matberedare.
Vispa upp ägget och häll ner hälften av ägget. Kör ihop till en smidig deg.
Ta upp degen på bakbord och dela i tre delar, rulla varje del till en ca 2 cm tjock rulle – lika lång som plåten.
Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper, platta till rullarna lite lätt och pensla med resten av ägget, strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen, 200 grader, i ca 15 min.
Skär längderna lite snett, ca 2 cm breda, medan de fortfarande är varma.
Supersmarriga verkligen!