Som jag skrev tidigare fick jag den stora äran att baka två tårtor till ett par vänners bröllop nu i helgen, och här är resultatet! Det är de första tårtorna jag gör till ett bröllop, nervöst men mycket roligt! De blev riktigt fina om jag själv får säga det 😉 (och mycket goda, intygar brudparet) Rosspritsning på tårtor är så fint och egentligen inte särskilt svårt, det krävs bara lite tålamod och övning för att få till det. Att de är helvita och dekorerade med pärlströssel tycker jag gav en fin bröllopskänsla.
Båda tårtorna har glutenfria bottnar och den ena tårtan är laktosfri och den andra helt mjölkfri. Så det har varit lite av en utmaning då jag inte gjort något liknande förut och jag har fått provbaka lite innan för att få till det riktigt bra.
Båda tårtorna består av ljusa glutenfria bottnar, receptet på dem kommer i ett eget inlägg snart, riktigt bra bottnar!
Den mjölkfria tårtan är fylld med hallonmousse (med havregrädde) och vit chokladganache (med mjölkfri vit choklad och havregrädde) och spacklad och spritsad med vit chokladfrosting.
Den andra tårtan är fylld med passionsfruktsmousse och mörk chokladmousse och spacklad och spritsad med grädde.
Recept på fyllningarna kommer också i senare inlägg, när jag är piggare!
Passar på att även skriva här Tårtorna var ju fantastiskt smarriga o helt underbara konstverk! Stort tack till dig vännen!
Du förresten, lägger du ut receptet på d vita choklad ganachen oxå ? Min syster var väldigt intresserad av d då d ju var hur god som helst o mjölkfri?
Och jag tackar även här för förtroendet, så kul att få göra detta!
Absolut, jag kommer lägga ut alla recept här de kommande dagarna. 🙂
Superfina! ☺️ skulle du kunna dela med dig av receptet på chokladfrostingen som du spacklat och spritsat med?
Tack så mycket! Absolut, jag lägger ut receptet så det finns på bloggen i kväll! 🙂