Fira våffeldagen med våfflor i en ny variant, gör en våffeltårta! Lägg valfria tillbehör emellan våfflorna, jag har använt hallongrädde, nutellagrädde och färska bär. 3-åringen älskade denna! Jag föredrar frasvåfflor enligt receptet nedan, men du kan självklart använda ditt favoritrecept i stället.
Ingredienser:
Våfflor (8 st)
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
100 g smör
Hallongrädde
ca 1,5 dl grädde
ca 1 dl hallon
Nutellagrädde
ca 1,5 dl grädde
Nutella efter tycke och smak
Till garnering: Färska bär och ev sylt
Gör så här:
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken.
Vispa till en jämn smet. Tillsätt det avsvalnade smöret.
Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna och låt dem svalna på ugnsgaller.
Hallongrädde och nutellagrädde
Vispa upp grädden och blanda i de tinade hallonen medan du vispar.
Vispa grädden till nutellagrädde och tillsätt så mycket nutella du vill ha, rör om.
Sätt ihop tårtan:
Lägg en av våfflorna på ett fat. Bred på, eller spritsa ut ett lager med hallongrädde och toppa med färska bär.
Lägg på nästa våffla, bred på nutellagrädde och strö över bär. Upprepa med så många våfflor du tycker är lagom, toppa med grädde och färska bär.
[…] 25 mars våffeldagen […]