Det här är en riktig godisbomb till efterrätt. Det är extra av allt och gillar du Snickers kommer du gilla denna. Du gör den i lager och varvar en mix av jordnötter och kolasås, chokladsås och cheesecakesmet med jordnötssmör. Toppa med vispgrädde och hackade snickersbitar! Så gott! Sambon beskrev det som ”Snickers på snickers”, vilket är en rätt bra beskrivning.
Det är väldigt väldigt mäktigt, så du kan med fördel göra den i ganska små glas. Vi använde receptet till fem portioner, men hade lätt kunnat göra sju-åtta portioner i mindre glas, för det var lite kämpigt att få i sig hela. Vill du göra det riktigt enkelt kan du använda färdig kolasås och chokladsås (vilket jag får erkänna att jag gjorde) – då slänger du ihop den här efterrätten på under tjugo minuter. Har du lite mer tid kan du såklart göra egen choklad- och kolasås.
Ingredienser:
200 g cream cheese, t.ex. Philadelphia
1,5 dl jordnötssmör
0,5 dl gräddfil eller naturell youghurt
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
3 dl osaltade rostade jordnötter
1,5 dl kolasås
1,5 dl chokladsås
2 snickers
grädde
Gör så här:
Mixa ihop jordnötter och kolasås i en matberedare eller liknande. Ställ åt sidan.
Blanda ihop cream cheese, jordnötssmör, gräddfil/yoghurt, florsocker och vaniljpulver i en skål.
Vispa grädden och hacka snickersbitarna.
Lägg ett lager av jordnötsmixen i botten på varje glas och tryck till lite med en sked.
Fyll på med ett lager chokladsås och ett lager cheesecakesmet. Upprepa alla lager.
Toppa med vispgrädde och de hackade snickersbitarna.
ÄT!