Rabarber, rabarber, rabarber. Nu under sommaren kommer det nog bli en hel del recept med denna godsak. Först ut är i alla fall den här goda och mycket lättgjorda rabarberpajen som jag gjorde häromdagen. Ät den när den fortfarande är varm med lite vaniljglass eller vaniljsås till, så himla gott! Receptet hittade jag på Allt om mat.
Ingredienser
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
3 msk vatten
Fyllning:
500 g rabarber, skuren i bitar
1,5 dl socker
1 msk potatismjöl
1 ekologiskt ägg till pensling
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Kör mjöl och smör i en matberedare till en smulig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla ut 2/3 av degen på mjölat bakbord eller mellan plastfilm och klä en pajform ca 24 cm i diameter, eller tryck ut degen direkt i formen.
Blanda rabarberbitar med socker och potatismjöl och lägg i formen. Kavla ut resterande deg på mjölat bakbord och skär i remsor.
Lägg remsorna som galler över rabarbern.
Pensla degen med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min. Låt svalna. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Så mumsigt!