Jag älskar saker man kan göra med väldigt få ingredienser. Här kommer ett förslag på en efterrätt att göra till i kväll. För att göra den här efterrätten, en sort fuskcheesecake i glas, behöver du bara ha fyra saker hemma: digestivekex (eller någon annan sorts kakor), kesella vanilj, grädde och valfria bär. Så enkelt att svänga ihop! Vill du piffa till det lite mer kan du till exempel ha i lemon curd i grädden, blanda hälften kesella/hälften cream cheese eller dekorera med riven choklad – men det är väldigt gott bara som det är också.
Ingredienser (ca 5 portioner):
4-5 krossade digestivekex, eller liknande
250 g kesella vanilj
1 dl grädde
200 g frysta tinade bär, exempelvis blåbär och hallon
Gör så här:
Krossa digestivekexen och fördela i botten på portionsglasen, tryck till lite med en sked eller liknande.
Vispa grädden och blanda ner kesellan.
Lägg i ett lager kesellagrädde, sedan ett lager tinade bär, ett till lager kesellagrädde och toppa med bär.
Klart!