
Semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en dessert som påminner om glass, nästan som en glasstårta. Det bästa är att du inte behöver någon glassmaskin för att göra den! Jag hade faktiskt aldrig gjort en semifreddo tidigare, men det kommer det definitivt bli mer av. Här är en variant med nutella och maräng, en riktig krispig och underbar nutelladröm! Servera den halvt tinad, då smakar den som allra bäst. Med färdiga marängbottnar är den också enkel att slänga ihop. Denna efterrätt är dessutom glutenfri.
Receptet hittade jag på Jennys matblogg.
Nu börjar den bästa tiden på året för oss bakälskare, jul och tiden innan det måste ju vara den bästa högtiden i bakningsvärlden – Innan dess har vi dessutom halloween och efter jul är det dags för nyårsdesserterna. I min familj har vi dessutom ett gäng födelsedagsbarn i oktober och november, som såklart ska firas med fika och tårta.
Vilket är ditt bästa julbaksrecept?
Ingredienser
2 färdiga marängbottnar
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram ljummen nutella
Gör så här:
Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en.
Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa det till ett hårt skum.
Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt.
Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den. Ta fram en springform på cirka 25 cm.
Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula och grädde och blanda i hop med marängkrosset.
Ringla ner den ljumna nutellan, det går bra att värma den i micron några sekunder.
Fyll sedan upp formen med denna blandning.
Blir någon smet över kan man göra portionsformar och frysa in. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering.
Ät och njut!