
Tips på lite pyssel inför halloween – gör dina egna spökmaränger! Frasiga maränger som är gott sega inuti, goda som de är eller till till olika efterrätter. Genom att ge marängerna ögon förvandlar du dem till små spöken. Jag har använt en livsmedelspenna men det går också bra att smälta lite choklad och dutta dit/spritsa små ögon. Att göra egna maränger är enkelt, (om man inte lyckas få gula i äggvitan när man separerar äggen och måste börja om, hände mig två gånger…), men annars är det inte svårt. Tänk också på att använda en helt torr och ren bunke när du vispar äggvitorna, annars kan marängen bli förstörd.
Mer halloweenpyssel kommer inom kort här på bloggen!
Ingredienser
3 äggvitor
2 dl socker
1 tsk vitvinsvinäger
Svart livsmedelspenna eller choklad att smälta
Gör så här:
Värm ugnen till 100°C.
Separera äggvitorna och gulorna, ingen äggula får hamna i äggvitan, då får du börja om.
Vispa äggvitorna tills de börjar skumma. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa länge, till en hård marängsmet. Vispa sedan ner vinäger. Spritsa eller klicka ut små toppar på ett bakplåtspapper. Grädda ca 1 timme eller tills marängerna släpper från bakplåtspappret, låt stå kvar i ugnen på eftervärmen.
När marängerna har kallnat helt ritar du dit små ögon med livsmedelspennan, alternativt smälter lite choklad över vattenbad och duttar dit små ögon.
Klart!