
Den här pannacottan gjord på Ahlgrens bilar har jag sett hos många bloggare och nu var det äntligen dags att testa den. Sambon fyllde år i helgen och då han inte är något stort fan av tårta fick det bli en efterrätt i stället – och den här godispannacottan gjorde succé.
Det bästa med den här efterrätten är att du bara behöver två (!) ingredienser, grädde och Ahlgrens bilar. Gelatin och socker finns redan i bilarna och behöver inte tillsättas.
Ingredienser (ca 6 port)
6 dl grädde
Ahlgrens bilar (25-30 bilar av varje färg, säkrast att köpa två påsar)
Ev grön och röd karamellfärg
Gör så här:
Sortera upp bilarna efter färg, jag använde cirka 30 bilar av varje färg, plus några för dekoration.
Värm upp 2 dl grädde på svag värme, rör eller vispa hela tiden så att grädden inte bränner fast i kastrullen. Häll ner bilar av en färg. Rör om tills allt smält ordentligt. Häll upp den heta grädden i portionsglas och låt stelna i kylen under cirka två timmar.
Upprepa med nästa färg och häll i ovanpå det första lagret, låt stelna under två timmar och upprepa igen med sista färgen. Vill du ha en tydligare färg på det rosa och gröna lagret – det blir mer effektfullt – så tillsätt lite karamellfärg innan du häller upp i glasen.
Dekorera eventuellt med några bilar på toppen.
Mums!