
Ni har väl inte missat att det är kladdkakans dag på måndag?! Räkna med fler kladdkakerecept här på bloggen, men det här är verkligen en favorit – en sagolikt god vit kladdkaka smaksatt med saffran – jag ÄLSKAR saffran och den här kakan smakar riktigt mycket saffran. Passar lika bra på kladdkakans dag som till adventsfikat, ni bara måste testa den! Jag har gjort den både med vanligt vetemjöl och denna gång med glutenfritt mjöl (Finax mjölmix) och det fungerade jättebra att bara byta ut andelen vetemjöl mot det glutenfria, så ett starkt tips till dig som inte tål gluten. Receptet såg jag först på Jennys matblogg.
Ingredienser
100 gram Smör
200 gram vit blockchoklad
2 msk vaniljsocker
0,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl (eller Finax mjölmix för en glutenfri kaka)
1 krm salt
3 ekologiska ägg
3 msk sirap
1 påse med saffran + lite strösocker
Ströbröd och smör till formen
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader, Blanda de torra ingredienserna, medan du smälter blockchokladen i en annan skål över ett vattenbad, rör i smöret som du också smält bland chokladen och sedan även äggen och sirap.
Blandningen rör du sedan ner bland de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen och ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter, tills kanterna l’ngs kakan har stelnat men den fortfarande är lös i mitten. Låt kladdkakan stå kallt en timme innan servering
Pudra över lite florsocker. Servera med grädde eller glass!
Tips: Mortla saffranet med lite strösocker innan du tillsätter det så får du ut mer smak och färg.
Hej var d denna vi blev bjudna på i fredags? Är sugen på att göra d, såå god
Ja, det var denna! 🙂 Det tycker jag att du ska göra!