
Så enkelt och så gott. Nybakade scones är aldrig fel och passar lika bra till frukost som mellanmål – här är mitt bästa recept på scones, med fullkorns-dinkel. Fars dag firades här hemma med dessa nybakta godingar – njut av dem tillsammans med en stor kopp te, ost och marmelad.
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
3 dl mjölk
3,5 dl dinkelmjöl fullkorn
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
Gör så här:
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
Tillsätt smöret i bitar och finfördela det med fingrarna till en grynig massa.
Häll i mjölken och rör ihop till en deg. Dela degen i fyra delar och forma till bullar.
Lägg bullarna på en bakplåt med bakplåtspapper och skär två skåror i dem, som ett kors.
Grädde i ugnen på 250 grader i cirka 10 minuter.
Mums!