Lättbakat knådfritt formbröd

img_3331

Gillar du nybakt bröd, men inte att stå och knåda degar? Då ska du kolla in det här receptet! Ett gott formbröd med smak av kummin och en härlig hård skorpa.

Ingredienser ( 2 bröd):
50 g jäst
2 msk honung
2 tsk salt
2 tsk kummin
1 näve linfrön
2 msk olja
6 dl fingervarmt vatten
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl rågsikt
2 dl dinkelmjöl fullkorn
6 dl vetemjöl

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i det fingervarma vattnet.
Rör ner resterande ingredienser, förutom 3 dl av vetemjölet, och rör ihop till en lös deg.
Låt jäsa, under bakduk, i 2 timmar.
Blanda ner resterande 3 dl vetemjöl. Smörj två brödformar med olja och häll i degen.
Låt jäsa under bakduk i 20 minuter.
Grädda på 225 grader i 15 minuter, sänk temperaturen till 200 grader och grädda i ytterligare 25 minuter.

Klart!

Leave a Reply